Omgeving

In de wijde omgeving van Lagos zijn tal van bezienswaardigheden. Een goede prima mix van een actieve en of luie vakantie is dus goed mogelijk. Kiest u    voor het strand, cultuur of allebei. Laat u verrassen door het mooi landschap en alles wat Portugal u kan bieden.

Omgeven door mooie stranden

 

 

De stranden van de Algarve worden ook wel de parelstranden van het zuiden genoemd. Het helder blauwe water, prachtige schone zandstranden, heerlijk weer en kleine pittoreske restaurants langs de boulevard of op steenworp afstand van het strand.

 

Kortom, de Algarve moet u hebben gezien. Maak gerust een uitstapje naar Praia da Rocha met de schitterenede rotsformaties in zee of gaat u meer voor het toeristische Silves?

 

Aan u de keus, wij adviseren u graag voor de beste uitstapjes voor een geslaagde vakantie.

Sagres

 

Kaap Sint-Vincent, is de kaap in de portugese regio Algarve. De Kaap Sint-Vincent vormt de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. De kaap bevindt zich circa zes kilometer ten westen van het dorp sagres.

 

De 24 meter hoge en 150 jaar oude vuurtoren is de enige bebouwing in de wijde omgeving. Met een zichtwijdte van 90 km is dit één van de belangrijkste bakens langs de Atlantische kust.

 

De vuurtoren is gebouwd op de ruïnes van een oud klooster. Enkele restanten zijn nog altijd zichtbaar.

Stranden en Portugal

 

De zuidwestkust van de Algarve biedt prachtige stranden midden in een natuurpark. Zon en zee horen bij Portugal. In Portugal ontbreekt het niet aan strand want de Costa Portugal, de kustlijn aan de Atlantische Oceaan, is maar liefst 832 kilometer lang! Van de costa Portugal zijn de stranden in de Algarve en die van Cascais, ten westen van Lissabon, het meest bekend. Voor het appartement is het strand maar liefst 7 km lang.

 

De zee en de stranden aan de costa Portugal zijn zeer gevarieerd. Naar welke costa Portugal je het beste heen kunt gaan, hangt af van wat je zoekt: een strand in Portugal waar je goed kunt surfen; een rustig privéstrandje; een levendig druk strand in Portugal of een speciaal plekje met een rustige zee voor de kids. Wat je ook zoekt, costa Portugal heeft het allemaal!

Eten in Portugal

 

De keuken van Portugal is eenvoudig en eerlijk. Ze maakt gebruik van allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes. Dit is het resultaat van de vele ontdekkingsreizen en van invloeden uit de vroegere koloniën van Portugal.

 

Portugal zelf verbouwt veel soorten fruit, groente en olijven. Het vlees is veelal van eigen bodem en vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart in Portugal wel voor- en hoofdgerechten met verse vis en zeevruchten en natuurlijk met bacalhau (gezouten kabeljauw). Er wordt wel gezegd dat er voor elke dag van het jaar een recept met bacalhau is in Portugal. Een vegetarische keuken kent Portugal eigenlijk niet.

Natuur in Portugal

 

De natuur in Portugal is verrassend. Portugal heeft een zeer gevarieerde natuur met bergen, heuvels, vlakten, meren, rivieren, watervallen en lagunes. Veel streken in Portugal hebben kenmerkende plantages en velden met olijfbomen, kurkeiken, pijnbomen, walnotenbomen, fruitbomen, druiven, veldbloemen of zonnebloemen.

 

Daarnaast is het voor vogelliefhebbers een waar eldorado van prachtige vogels, wielwalen, nachtegalen en vele andere mooie soorten die vaak van dichtbij te aanschouwen zijn.

 

Midden in de Portugese natuur kom je rotsformaties, ruïnes, bergdorpjes, lemen afzettingen, kuddes schapen, vogels en andere dieren tegen.